Tiede alkaa tuottaa tuloksia

Sain siirrettyä paperin etelänpuoleiseen ikkunaan. Tämä yhdistettynä auringonpaisteiseen kevätsäähän on saanut aikaan kiistämättömiä tuloksia. Kaikkien tekstien lievä hailakoituminen johtunee ainakin osittain siitä, että tämä skannaus on tehty väreissä ja aikaisemmat harmaasävyissä. Eniten ovat hailakoituneet Montblanc, Bic medium sekä Parker, jotka ovat kaikki kuulakärkikyniä. Varsinaisista mustan jäljen tusseista Staedtler Fineliner kellertää erittäin runsaasti. Vasemman alareunan Trattopen ja oikean Stabilo 68 ovat myös vaalenneet selkeästi.

Tags: , ,

2 kommenttia - “Tiede alkaa tuottaa tuloksia”

  1. ahokoivu Kirjoittaa:

    sori vaan ny Jussi, mut tällä ei oo kauheesti tieteellistä arvoa, jos sä et skannaa näitä samoilla arvoilla ja samalla skannerilla joka kerta… Skannerit kun tekee mitä sattuu :/

  2. jussip Kirjoittaa:

    Jouduin vaihtamaan täysväriskanneihin, koska joidenkin musteiden voimakas sävyttyminen tuli vähän yllätyksenä. Olen käyttänyt samaa skanneria ja samoja asetuksia, mutta kotiskannerit tekevät omaa magiaansa käyttäjältä kysymättä, joten ei niistä saa tarkkoja värejä ulos mitenkään. Jos tälle linjalle olisi halunnut lähteä, niin skannaukset olisi pitänyt tehdä värikalibroidulla ammattilaisvehkeellä. Mutta koska halutaan tietää vain, mitkä musteet kestävät puoli vuotta auringonvaloa haalistumatta niin tämä tutkintatarkkuus on mielestäni aivan riittävä.