Jakaminen on hyvästä

Tein harrastusmielessä sarjakuvatekstausfontin, jolle annoin nimen Nibby.

Päätin julkaista sen kaiken kansan käytettäväksi Open Font -lisenssin alaisuudessa. Kiinnostuneet voivat katsoa lisätietoja Open Font Library -sivulta.

Tiivistettynä lisenssi sallii fontin käytön missä tahansa julkaisuissa (myös kaupallisissa), muutteluoikeuden ja muutosten edelleenjulkaisuoikeuden. Rajoituksina on lähinnä että fonttia ei saa myydä yksinään ja että muutelluille versioille on annettava eri nimi. Mutta en ole lakimies (enkä edes esitä sellaista internetseissä), joten ylläoleva ei ole lainopillista ohjeistusta, lukekaa itse lisenssi, keskustelkaa piiri myyjänne kanssa ja niin pois päin.

Jos päätätte käyttää tätä fonttia jossain niin kuulisin siitä mielelläni. Kommentteihin tai sähköpostiin saa välittää tietoja. Ei mulla muuta, piis and laav vaan kaikille.

Tags: , ,

11 kommenttia - “Jakaminen on hyvästä”

  1. S Kirjoittaa:

    Onpas tyylikäs ja kaikin puolin silmää lepuuttava. Meinasin jo kysyä liittyykö nimeen jotain tarinaa, mutta viisaasti kuitenkin vaikenen.

  2. OJ Kirjoittaa:

    Ihan vaan uteliaisuudesta, millä ohjelmalla teit?

  3. jussip Kirjoittaa:

    Originaalit on piirretty terällä, joka on englanniksi “nib pen”. Harjoitustehtäväksi jätetään miettiä miten tästä pääsee nimeen “Nibby”.

    Tekoprosessista ja softista löytyy tarkempi kuvaus tuolta Open font libraryn sivulta.

  4. S Kirjoittaa:

    Vai sittenkin http://www.urbandictionary.com/define.php?term=nibby

  5. jussip Kirjoittaa:

    Ei.

  6. Jukka Laurila Kirjoittaa:

    Mikä tahansa mikä auttaa ihmisiä pääsemään irti Comic Sansista on kategorisesti hyvä asia.

    Sen lisäksi tuo fontti vieläpä näyttää hyvältä.

  7. Kalle Hakkola Kirjoittaa:

    Hyvältähän tuo näyttää. Oletko perehtynyt asaiaan tarkemminkin? Sarjakuvakeskukselta on pyydelty aina välillä fonttikurssia…

  8. jussip Kirjoittaa:

    No tarkemmin ja tarkemmin, mutta olen hinkannut tuota jonkin verran. Muiden ihmisten opettamisen kannalta vaikeinta lienee se, että Fontforgen asentaminen ja käyttäminen muissa kuin Linuxissa on suhteellisen työlästä.

  9. Kalle Kirjoittaa:

    Kyllä se ihan heittämällä omaan Macciin meni. Pitää vain olla tuo X11 asennettuna, mutta myös Gimp vaatii sen. Kurssille voisi velvoittaa että ohjelma on asennettuna. Läppärin kanssa voi tulla keskukselle, niin autetaan asennuksessa.

    Mutta mitäs jos tulisit pitämään alustuksen omasta projektista ja katsottaisiin sitten jatkettaisiinko parilla kurssikerralla? Meillä on tulossa tekstauskurssi ja sopisi loistavasti siihen kylkeen. Jatketaan tästä ehkä kuitenkin s-postilla eikä täällä kalle.hakkola@gmail.com

  10. Aino S Kirjoittaa:

    Kannatetaan!

  11. ninni Kirjoittaa:

    Kuulisin joskus mielelläni Fontforgesta tarkemmin – itse olen käyttänyt Fontographeria. Vielä ei ole ollut oikein aikaa eikä tilaisuuttakaan päästä kokeilemaan ja vertailemaan eri fontinteko-ohjelmia. Tulin Fontographerinkin kanssa hyvin toimeen, mutta olisi kiinnostavaa testailla eri ohjelmien ominaisuuksia.