Elokuva-arvostelu: Roller Blade (1986)

rollerblade1

Loppuarvostelu on piilossa etusivulta, koska se ei liity mitenkään sarjakuviin ja koska se sisältää lapsilta kiellettyä aineistoa. Jos siis olette töissä, hätistäkää pomo muualle ennen kuin klikkaatte otsikkoa.

rollerblade2

Tulevaisuus on post-apokalyptinen, kuten näissä elokuvissa on tapana. Tässä tuotoksessa se tarkoittaa sitä, että kaikki motorisoidut kulkuvälineet ovat tuhoutuneet. Tai näin oletan, koska niitä ei missään vaiheessa nähdä. Kaikki liikkuvat rullaluistimin tai -laudoin. Ei silloin kun se olisi järkevää, vaan aina: ulkona, sisällä, hiekkarannalla jne.

Tulevaisuuden ihmisisten tarvetta piirtää om nom nom nom -naamakuvia kaikkialle ei myöskään selitetä.

rollerblade3

Rikolliset ja/tai fasistihallinto vainoavat ihmisiä, joiden ainoa suojelija on rullaluistelevien nunnien sisaruskunta. Luostarin abbedissa käyttää rullaluistimia, vaikka on rullatuolissa eikä pysty liikuttamaan jalkojaan.

rollerblade4

Anteeksi, tarkoitin siis rullaluistelevien Ku Klux Klan -natsinunnien sisaruskunta.

rollerblade5

Pahiksena toimii tohtori Saticoy.

rollerblade6

Saticoyn apurit kaappaavat ihmisiä ja pitävät heitä vankeina ostoskärryissä. Pakovarmuus perustuu oletettavasti siihen, että uhrit ovat liian tyhmiä kiivetäkseen niistä pois.

rollerblade7

Tällä välin abbedissa kouluttaa nunniaan montaasin avulla. Haluaisin tietää, montako ottoa tarvittiin ennen kuin kuvassa näkyvä Bon Jovi -tukkainen nainen onnistui potkaisemaan nyrkkeilysäkkiä kaatumatta.

rollerblade8

Pahikset kyllästyivät ostoskärryihin ja sen sijaan laittavat uhrit tappelemaan keskenään. Nakuina. Tämä kohtaus kestää noin vartin.

rollerblade9

Nunnilla on hallussaan salainen voimanlähde, joka riittää pyörittämään Commodore 64:n piirilevyä. Bon Jovi päättää kaapata kiteen ja viedä sen pahikselle. Mutta ei sitten viekään. Tai vie, juonesta ei ota oikein tolkkua.

rollerblade10

Pahiksella on apureina mm Keke Rosberg, jonka hattu on asiaan kuuluvasti tehty ruutulipusta. Nämä apurit ottavat Bon Jovin kiinni ja haavoittavat häntä pahasti.

Nunnat löytävät uhrin ja vievät hänet takaisin luostariin parannusrituaaliin.

rollerblade11

Joka koostuu yhteiskylvystä ja vartaloiden yhteen hankaamisesta. Tämäkin kohtaus kestää noin vartin.

rollerblade12

Abbedissa valvoo tapahtumaa kiinnostuneena ja hyvin, hyvin karmivana.

rollerblade13

Sitten seuraa äkillinen juonenkäänne. Varsinainen pahis onkin tämä violettia pipoa käyttävä S/M -orja. Vaan mikä on hänen suhteensa tohtori Saticoyhin?

rollerblade14

Yhdessä he muodostavat maailman kämäisimmän vatsastapuhumisaktin.

rollerblade15

Nunnat hyökkäävät pahisten kimppuun. Sadomaso puolustautuu heittämällä happoa Bon Jovin naamalle. Neiti Jovi pelastaa itsensä …

rollerblade16

… ottamalla vaatteet pois. Seuraa tappelu, jonka keston arvannette.

rollerblade17

Sadomason lopullinen päämäärä paljastuu. Hän aikoo käyttää nunnien voimanlähdettä suihkukäyttöisessä rullalaudassaan hypätäkseen takapihalla olevan kanjonin yli. Ei kun ihan oikeasti.

rollerblade18

Bon Jovi pudottaa Sadomason kesken hypyn heittämällä häntä perhosveitsellä. Heittovoimaharjoittelusta oli selkeästi hyötyä.

rollerblade19

Lopputekstit lupailevat jatko-osaa, jota ikävä kyllä ei koskaan tehty. Sen sijaan elokuvalla on neljä muuta jatko-osaa.

Tags: , , ,

Kommentit on suljettu.