Epäkaupallinen mainospala

Käytän piirrosteni tekemiseen pelkästään vapaita softia. Gimppiä rasterikuvien käsittelyyn, Inkscapea vektoripiirtoon, Scribusta taittamiseen ja käyttöjärjestelmänä Linuxia.

Kuka tahansa saa käyttää näitä softia missä tahansa, miten paljon tahansa ilman mitään lupia tai maksuja. Ohjelmista on myös versiot Windowsille ja mäkille, joten kokeileminen on helppoa.

Vapaiden grafiikkaohjelmien kehittäjät järjestävät joka vuosi kehittäjäkonferenssin. Tämä toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoisvoimiin, joten raha on ikävän tiukoilla (mikä lienee tuttu tunne sarjakuvantekijöille). Jos haluat tukea vapaiden grafiikkaohjelmien kehitystä, niin altaolevasta linkistä se onnistuu. Tarvitset vain luottokortin.

Support the Libre Graphics Meeting and make a donation at www.pledgie.com !

Tags: ,

2 kommenttia - “Epäkaupallinen mainospala”

  1. ahokoivu Kirjoittaa:

    Mä oon koittanut useesti asentaa Gimppiä koneelleni, mutta en oo saannu sitä toimimaan. En tiedä onko vika koneessa vai minussa, veikkaan jälkimmäistä… Mutta harmittaa, kun olisi kiva jos oikeesti ei tarttis käyttää adoben riisto-ohjelmia.

  2. jussip Kirjoittaa:

    Todennäköisesti sulta puuttuu “x11.app”, joka löytyy käyttiksen asennuslevyltä ylimääräisten ohjelmien joukosta (muistaakseni). Jos levy on hukkunut, niin pekakilta varmaan saa lainaan. Sen jälkeen Gimpin OSX-paketit toimivat heittämällä. Näin ainakin työkoneellani oli.